суббота, 25 июля 2020 г.

ხინკალი სოკოთი



1.      სოკო – 1-1.5 კგ
2.      ხახვი 2 თავი
3.      ნიორი 1-2 კბილი
4.      ქინძი
5.      მარილი და პილპილი

ხინკლის მომზადების საფეხურები:

წვრილად დაჭერით ქამა სოკო, ხახვი და ქინძი.
ხახვი მოშუშეთ კარაქში, დაამატეთ სოკო. შემდეგ დაამატეთ ნიორი, მარილი, პილპილი.
სოკოს მიერ გამოშვებული წვენი ბოლომდე არ დააშროთ, რათა ხინკალი წვნიანი გამოვიდეს.

ცომი გააბრტყელეთ და ამოჭერით როგორც ტრადიხიული ხინკლის შემთხვევაში.
ჩაუდეთ გულსართი და მოხარშეთ მარილიან მდუღარე წყალში, სანამ ხინკალი ზემოთ არ ამოტივტივდება



Комментариев нет:

Отправить комментарий